Nobody, but us (2) - Zar

July 02, 2020
81 keer bekeken 0 comments

Alle initiatieven die ontstaan in tijden van Corona vind je hier. Blogs van Coronavrijwilligers, videodagboeken en tips van onze studieadviseurs. Ook helpen we je (op afstand) bij het studeren.  

Zar volgt de master geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde VU en heeft, voor de corona-pandemie de opleiding stil zette, in korte blogs over haar ervaringen als co-assistent geschreven. Lees hier haar verhalen.

" 'Maar kunnen we niet proberen om…’. ‘Nee’, kapte hij me af. Het zou me nooit lukken, maar ik kon het niet laten. Ik moest en zou iets verzinnen voor haar. De volgende gespreksonderwerpen volgde ik al niet meer en zodra de bespreking was afgesloten, haastte ik me naar een computer. Ik wilde alles weten over de ziekte. Alle symptomen, oorzaken en complicaties. Honderd jaar aan onderzoek wilde ik tot me nemen. Vandaag nog. 

Langzamerhand zakte de moed in mijn schoenen. Na elke pagina weer een stukje verder, steeds dieper de aarde in. Ik kon niet meer. Er was geen enkele behandeling. Niet eens een dure chemo van 500 miljard euro per druppel. Voor mijn gevoel hadden ze dus eigenlijk honderd jaar verspild. Honderd jaar verspild aan troep.

Ik sloot de computer af en keek naar buiten. Was dit het? Moesten we haar gewoon zo laten gaan? Ze had zelf al een keer gezegd dat het verschrikkelijk was om te zweven tussen hemel en aarde, maar betekende dat ook dat wij die keuze moesten maken? Hebben wij überhaupt het recht om die knoop door te hakken?

‘We hebben geen keus’, kreeg ik als antwoord. 

And she was gone, up to heaven. "

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op https://www.med.vu.nl/nl/
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie settings