Studioo #1.4: Corona en hoe gaat het met je?

07-04-2021
1248 keer bekeken 0 reacties

In deze aflevering spreekt Marjolein Pouw met studentpsycholoog Anna van der Steen over corona en hoe gaat het met je?

Ook te gast zijn student Lyle Muns, voorzitter van de LSVB en geneeskundestudent Madelief Koeman. Hoe gaat het met je in tijden van corona? De onderzoeken buitelen over elkaar heen: Caring Universities deed onderzoek naar het welzijn van studenten. Wat blijkt? 27,1% verwacht studievertraging op te lopen; 43,3% geeft aan dat online les volgen een negatief effect op de studie heeft. 56,3% geeft aan zich slechter te kunnen concentreren, 52,5% is eenzamer, 44,6% is somberder. Het percentage studenten met matig tot ernstige depressieve klachten is 10,6% dan voor de pandemie. Studentpsycholoog Anna van der Steen vertelt in deze podcastaflevering wat ze hoort, wat ze ziet. En ze geeft tips aan de studenten. Ook student Lyle Muns, die dit jaar voorzitter van de LSVB is, hoort veel en maakt zich zorgen: “Het water staat jongeren aan de lippen. Steeds vaker kloppen studenten bij ons aan met klachten variërend van lusteloosheid tot sombere gevoelens.”

Beluister hier Studioo talks #4: Corona en hoe gaat het met je?

Studioo talks is de podcastserie voor en met studenten geneeskunde. Alle afleveringen zijn te beluisteren via het Amsterdam UMC Spotify account en via het platform voor en door studenten Studioo VU.
 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen