Studioo Talks #3.1: Introvert in een extroverte wereld: hoe houd je je als student staande?

534 keer bekeken 0 reacties

Al in de geschiedenis lijkt extravert zijn bewonderd te worden: het zijn de reizigers, de ontdekkers met handelsgeest. Dat is tegenwoordig nog steeds zo. We lijken te leven in een wereld waarin het loont om luid te zijn. Hoe houd je je als student staande in deze luide wereld?

In de tiende aflevering van Studioo talks spreekt studieadviseur Marjolein Pouw met Karolien Koolhof over introversie. Karolien begon haar carrière in de journalistiek en werkt op dit moment als coach en trainer op het vlak van introversie. Zij heeft onderzoek gedaan naar introverte leiders en is de auteur van het boek Introvert Leiderschap. Ook te gast zijn VU geneeskundestudenten Laura Roquas en Rahul Bhoera. Kenmerken zij zich als introvert en hoe houden zij zich staande?

Hoe houd je je als introverte student staande in een extroverte wereld? 5 tips:

Je hoeft jezelf niet te veranderen

Wees trots op wie je bent. Jij hebt je eigen krachten en haalt wellicht energie uit andere dingen dan waar extroverte personen hun energie vandaan halen en dat is oké. 

Neem tijd om weer even op te laden

Soms kunnen situaties meer energie kosten wanneer je introvert bent dan wanneer je extrovert bent. Neem dan ook goed de tijd om jezelf weer op te laden.

Ontdek een goede uitlaatklep voor jezelf

Dit sluit goed aan bij de tip om tijd te nemen om op te laden, vind een goede uitlaatklep waar jij energie vandaan haalt. Bijvoorbeeld door een wandeling in de natuur. 

Geef je grenzen aan

Door duidelijk te communiceren over waar je grenzen liggen, kan je inspelen op jouw sterke punten, maar af en toe nieuwe dingen proberen kan geen kwaad.

Wees eerlijk

Heb je even tijd voor jezelf nodig? Geef dat aan. Ook hierbij is open communicatie de sleutel.

Benieuwd naar de podcastaflevering? Beluister hier de tiende aflevering van Studioo talks.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen