KNMG studentenprijs

18-09-2023
142 keer bekeken 0 reacties

VU geneeskundestudenten Mohamed Badaou (Medician) en Majd Arab en Obaida Abdulrahman (BIG Navigator) zijn met hun projecten twee van de drie finalisten die strijden voor de titel ‘Geneeskundestudent van het jaar’, een studentenprijs van de KNMG en De Geneeskundestudent.

De studentenprijs is een initiatief van de KNMG en De Geneeskundestudent. Zij willen met deze prijs maatschappelijk betrokken geneeskundestudenten een podium geven. De finalisten zetten zich in voor meer diversiteit onder artsen en buitenlandse artsen die willen werken in Nederland. Wie zijn Mohamed en Majd en Obaida en hoe maken zij een verschil met hun projecten?

 

Mohamed Badaou met Medician

Mohamed (26), vijfdejaars VU geneeskundestudent, is genomineerd voor zijn inzet voor meer diversiteit onder artsen. Hij begeleidt met de groep Medician kandidaten geneeskunde met verschillende achtergronden en eerste generatie studenten of studenten zonder medisch netwerk.  Met Medician biedt hij naast begeleiding ook een luisterend oor tijdens de studie.

Mohamed ziet dat het niet voor iedereen even makkelijk is om aan een geneeskundeopleiding te beginnen. Vooral voor eerste generatie studenten, mensen zonder medisch netwerk en jongeren die afkomstig zijn uit families waar studeren niet vanzelfsprekend is. Hij wilde daar iets aan doen en richtte daarom in 2019 samen met andere studenten Medician op. Hun doel? Een ‘oudere broer of zus’ zijn voor kandidaten die graag geneeskunde willen studeren. Met kosteloze begeleiding tot aan de poort en een luisterend oor tijdens de studie hebben zij inmiddels al 170 studenten begeleid.

 

Majd Arab(L) en Obaida Abdulrahman(R) met BIG Navigator

Majd (26) vijfdejaars en Obaida (27) zesdejaars VU geneeskundestudenten richtten samen het traject BIG Navigator op. Later hebben drie studenten van Erasmus Universiteit zich toegevoegd aan het project. Met dit traject helpen de vijf studenten buitenlandse artsen bij het behalen van een BIG-registratie en het vinden van een baan. Het is voor buitenlandse artsen lastig om een BIG-registratie te krijgen, wat nodig is om als arts te werken in Nederland. BIG Navigator biedt deze artsen een kosteloos lesprogramma aan. Hiermee kunnen de artsen zich voorbereiden op de vereiste toetsen voor de BIG-registratie. Daarnaast geven zij begeleiding in het vinden van een passende baan in de Nederlandse gezondheidszorg. Hiermee helpen de vijf studenten aan een oplossing voor het oplopende artsentekort in Nederland.

Studentenprijs

Naast de eervolle titel ‘Geneeskundestudent van het jaar’ en de KNMG studentenprijs, ontvangt de winnaar een geldprijs van 5000 euro. Maandag 30 september wordt bekend wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Breng je stem uit! Stemmen kan tot en met 27 september. Stem hier voor Mohamed of Majd en Obaida.  

Bron: Verkiezing | KNMG

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen