Gabrielle Cepella, geneeskundestudent VU, wint afstudeerprijs met onderzoek aan Institute voor Globa

01-12-2023
148 keer bekeken 0 reacties

Gabrielle Cepella, onlangs afgestudeerd aan de opleiding Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam, won met haar scriptie de prijs Health Care Innovation for underserved communities van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. 

Gabrielle Cepella, onlangs afgestudeerd aan de opleiding Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam, won met haar scriptie de prijs Health Care Innovation for underserved communities van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. De titel van haar onderzoek was: ‘Working on the development and implementation of two early warning systems for dengue fever using a dengue model based on climate indices in Venezuela and Ecuador”. 


Gabrielle voerde het onderzoek van haar wetenschappelijke stage uit aan het Institute for Global Health in Barcelona. Door het veranderende klimaat zullen de geografische verspreiding en hoeveelheid besmettingen met dengue toenemen. Het ontwikkelen van een ‘early warning system’ wordt door de WHO aanbevolen. Het onderzoek van Gabrielle toont de uitdagingen voor het ontwikkelen en implementeren van dergelijke systemen in lage-inkomenslanden. Mooi hierbij is dat zij in haar stage kwantitatief onderzoek combineert met kwalitatief onderzoek door middel van interviews met lokale stakeholders.  

Op maandag 27 november ontvingen maar liefst 87 jonge talenten een prijs in het Hodshon huis | KHMW

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen