Buddies Breaking Barriers

Miste jij bij het maken van je studiekeuze en aanmelding voor de geneeskundeopleiding iemand in je omgeving die je daar goed bij kon helpen, bijvoorbeeld omdat (geneeskunde) studeren in jouw familie geen vanzelfsprekendheid was? Wil jij middelbare scholieren helpen die zich in dezelfde situatie bevinden? Meld je dan aan als buddy!

Als buddy ben je een laagdrempelig rolmodel, vraagbaak en begeleider voor, tijdens en na de aanmelding en selectieprocedure. 

Het buddyproject in het kort: - Training van buddy's zodat je goed voorbereid bent op het helpen van middelbare scholieren voor, tijdens en na de selectieprocedure. Deze bijeenkomsten vinden doorgaans in november plaats en nog één in de eerste periode van het nieuwe studiejaar. De planning voor het project van het huidige studiejaar en een link om je aan te melden vind je in de flyer

- Werving van scholieren: De scholieren waar het project zich op richt zijn scholieren die zelf in hun omgeving niemand hebben die (geneeskunde) studeert of gestudeerd heeft, en die dus die ondersteuning missen. Als buddy (zeker als je zelf destijds ook zo iemand in je omgeving miste) inspireer en help je deze scholieren (je maatjes) op weg. Werving gebeurt via bestaande contacten met scholen en de VU bachelorvoorlichtingsdagen. Maar als buddy kan je hier ook bij helpen door bijvoorbeeld je eigen middelbare school te informeren over het project.

- Bijeenkomsten met buddy's en maatjes: we zullen samen leuke en informatieve bijeenkomsten organiseren om... * elkaar te leren kennen * informatie en ervaringen uit te wisselen over de selectie, de studie, extracurriculaire activiteiten, etc. * de maatjes alvast op hun gemak te stellen en wegwijs te maken in de studie, het studentenleven en op de campus. 

- Je ontvangt na een jaar een certificaat voor je deelname aan het project als buddy. 

Vragen? Mail D.O.C.S. op docsmfvu@gmail.com.

Meer info over het project? Kijk dan op deze link of naar deze link

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen