Studioo Talks: Keuzes maken tijdens je studie en in het begin van je loopbaan

Katharina Rennert 16-04-2023
467 keer bekeken 0 reacties

Studioo Talks is dé podcastserie voor en door studenten geneeskunde. In deze podcast behandelen we telkens een actueel of interessant thema dat jou als student aan gaat. Hoe hou je focus? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe zorg je goed voor jezelf?

In deze aflevering spreekt studieadviseur Marjolein Pouw met Kobe Millet over keuzes maken in je studie en in het begin van je loopbaan. Kobe werkt als universitair hoofddocent aan de School of Business and Economics VU binnen de afdeling marketing. Ook te gast zijn geneeskundestudenten Elin en Tina.  

Hoe maak je keuzes in je studie en in het begin van je loopbaan?

Je maakt tijdens de opleiding geneeskunde veel keuzes, zoals de keuze voor een minor en of ze in het buitenland willen studeren of niet. Ook na je studie denk je na over in welke omgeving je wilt werken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en dat betekent ook dat ze keuzes moeten maken, mogen maken. Een onderwerp dat tijdens gesprekken tussen de studieadviseurs en studenten vaak aan bod komt. In deze podcast gaat het hierover.

En onthoud: als je er niet alleen uit komt, zoek dan hulp! 

Alleen keuzes maken, kan lastig zijn. Soms is het fijn om hier met iemand over te sparren. Twijfel je bijvoorbeeld over het maken van een keuze tijdens je studie? Bij de studieadviseurs kan je altijd terecht. Denk niet meteen: het moet echt verschrikkelijk zijn. Zij kunnen je verder helpen. Kijk hier voor meer informatie of bel/mail met de studieadviseurs.  

Ook kun je terecht bij Career Services. Tijdens je studie kunnen verschillende vragen spelen. Zit ik op de goede plek? Op welke manier zal ik de vrije ruimte in de studie benutten? Hoe oriënteer ik me op mijn loopbaan? Wat voor werk past bij mij? Hoe bereid ik me voor op het solliciteren? Als jij met deze vragen zit, ben je op het juiste adres. Career Services kan jou hier namelijk bij helpen door middel van persoonlijke begeleiding, informatie en tips voor je (studie-)loopbaan.  

Benieuwd naar de podcast? Beluister hier de aflevering!  

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen